Onsdag d. 12. juni 2019, kl. 14:30

”Kirkekunst er mange ting, og en del af det er altertavler, andagtstavler, kortæpper, vægudsmykninger, liturgiske klæder, totaludsmykning af kirken m.m. Fælles for dem er at de forefindes i kirken og har til hensigt at anspore til eftertænksomhed omkring ens tro. Kirkekunst kan jo have mange formål, som dekoration, læren om evangeliet, opfodre til kontemplativhed og underbygge præstens ord m.m.

Mange kunstnere i dag som udfører udsmykninger er ikke nødvendigvis selv troende- dette udfordrer nogen gange budskabet eller hensigten - men som regel er det baseret på en stor respekt omkring kirken.

For mig personlig betyder kirken og kirkekunsten utroligt meget - her findes et rum med ro og tid til refleksion, skønhed, fordybelse og stilhed- hvor ellers kan man det i dag? Og en mulighed for at se så varieret og righoldig kunst, både moderne og ældre i forskellige rum”.

Tine Kragh

Kunsthistoriker Tine Kragh