Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Onsdagstræf: Det glemte Anatolien og den tidlige kristendom

APR
05

Onsdagstræf: Det glemte Anatolien og den tidlige kristendom


Dato Onsdag d. 5. april 2023, kl. 10:00
Sted Sogneladen, Herrestræde 1C, 4200 Slagelse
Medvirkende
Peer Faurskov
Pris
20,- kr. for kaffe/te og brød, som går ubeskåret til sognets julehjælp 2023
Onsdagstræf: Det glemte Anatolien og den tidlige kristendom

Peer skriver: 

Mange af den tidlige kristendoms vigtigste steder ligger i det nuværende Tyrkiet. Det gælder f.eks. den kolossale Hagia Sophia eller Aya Sofia, kirken i Istanbul der stod færdig i år 536. Men også mange andre steder i landet vidner om kristendommens historie. Bl.a. skal vi se billeder fra det nordøstlige Tyrkiet, som i 1000-var tallet domineret af den georgiske kristendom. Her findes stadig nogle få tilbageværende kirker.

Anatoliens væld af gamle kulturer og dens fantastiske historie er utrolig spændende. Det gælder især den frygiske kultur og den lydiske kultur som blomstrede omkring år 750 f.v.t. Meget få kender til disse kulturer, men du få mulighed for at komme tæt på de historiske vidnesbyrd. Hvem kender ikke til sagnet om den gordiske knude. Men hvem var nu lige kong Gordion? Eller kong Midas? Vi skal med ind under en gravhøj og se kongens gravkammer.

Vidste du for resten at mønter blev opfundet af lydierne?

Men vi skal også høre om nutidens Tyrkiet med dets gæstfrie befolkning og de mange smukke landskaber. Kappadokien, med dets væld af klippeboliger er blot et af dem.