Dato Søndag d. 11. december 2022, kl. 10:00
Sted Sct. Peders Kirke, Herrestræde 1, 4200 Slagelse
Katja Rosholm Schiøler

Slagelses største Luciaoptog!

Det er hvad du kan forvente til gudstjenesten søndag d. 11. december kl. 10.00 i Sct. Peders Kirke. Alle vores konfirmander vil sammen gå Luciaoptog.

Historien bag Luciatraditionen fortæller, at Lucia var en ung, kristen kvinde, der levede i 300-tallet på Sicilien. Romerne så kristendommen som en fjende af Romerriget, og kristne risikerede man at blive tortureret og henrettet. Derfor søgte mange kristne tilflugt i byernes katakomber. Lucia ville hjælpe sine medmennesker og sneg sig derfor ud i natten for at dele mad ud. For at kunne se i nattens mørke, bar hun en krans med lys i på hovedet.

Da Lucias mor senere på mirakuløs vis blev rask efter at have været dødeligt syg, viede Lucia sit liv til Kristus og afviste at gifte sig. Det faldt ikke i god jord hos den romerske bejler, som hævnede sig ved at angive Lucia til myndighederne. Efter flere forgæves forsøg på at straffe og henrette Lucia, henrettede bødlen hende ved at stikke hende med sit sværd. Hun dør den 13. december år 304, som bliver datoen for fejringen af hende.

Hun blev straks set som martyr og kåret til helgen af den katolske kirke.