Udgivet man d. 3. feb 2020, kl. 09:47

Lørdag d. 16. maj kl. 16.00 kan man opleve Syngedrengene fra Assens Sct. Peders Kirke i Slagelse.

Det anerkendte fynske drenge-/mandskor besøger Næstved som led i en præsentationsturné op til korets to uger lange rejse til Argentina i sommerferien.

Syngedrengene er et firestemmigt drenge-/mandskor med o. 45 sangere, hvoraf de fleste er i alderen 10-20 år. Koret har siden 1856 fungeret uafbrudt som kirkekor ved Vor Frue Kirke i Assens og er dermed Danmarks ældste drengekor. Under korleder Finn Pedersen har koret i de sidste 20 år opnået et meget højt kunstnerisk niveau og er nu blandt de bedste danske drengekor med mange koncerter og optrædener hvert år foruden de ugentlige opgaver som fast kirkekor.

Koncerten i Sct. Peders Kirke vil bestå af smukt klingende kormusik i tre afdelinger.

Først en række traditionelle flerstemmige korklassikere, som mange vil nikke genkendende til. I denne kategori kan nævnes Anton Bruckners ”Locus iste” og Palestrinas uopslidelige ”Sicut cervus”. Der vil også være eksempler fra den rige engelske kortradition, som netop bygger på drenge-mandskor.

Dernæst en afdeling med dansk kormusik, hvor komponister som N.W. Gade, Lange-Müller og Niels la Cour være repræsenteret.

Endelig synger koret en buket af dejlige danske årstidssange.

Koncerten dirigeres af Syngedrengenes korleder Finn Pedersen.

Varighed ca. 1 time.

Der kan læses mere om Syngedrengene fra Assens på www.syngedrengene.dk